Tips voor homesteaders bij het kweken van zoetwatervissen

Vissen kweken in je eigen huis met een zelfgemaakte visvijver? Alles wat u moet weten over het produceren van gezonde vis voor voedsel, vindt u in deze verzameling tips voor het kweken van zoetwatervissen.

Hoe u uw eigen viskwekerij kunt starten

Voedsel is grootgebracht op een boerderij en het is met niets anders te vergelijken.

“Je kunt bevroren voedsel uit de supermarkt niet geloven, en je hebt geen idee hoe het is grootgebracht”, blijven preppers en homesteaders zoals jij en ik herhalen.

Een van de vele voordelen van zelfvoorzienend zijn is het verbouwen of verbouwen van je voedsel.

Het is vermeldenswaard dat het kweken van vis zowel goedkoop als eenvoudig is. U zult ook blij zijn te horen dat u voor rundvlees meer vis dan vee kunt kweken.

Je kunt ze in tanks of een achtertuinvijver bewaren en je hebt de mogelijkheid om ze later in een bron van inkomsten te veranderen. Hier zijn een paar tips om aan de slag te gaan met het kweken van vis!

1. Bouw een ondiepe vijver

“In 1600 adviseerde John Tavern om grote ondiepe vijvers te bouwen en ze het ene jaar onder water te houden en het volgende jaar droog. Als de grond droog is, ploeg je hem, zaai je hem met klaver en laat je hem grazen met vee.

“Hun uitwerpselen en muf, gecombineerd met de inherente kracht van de Sunne… zullen vliegen en lichamen van vele soorten en soorten creëren”, waar de toekomstige vissen zich aan zullen vreten.

2. Voorbereiding boerderijvijver

“Om een ​​bestaande landbouwvijver om te bouwen tot een visvijver, moet je op zoek naar enkele essentiële elementen. Het is aan te raden om de vijver minstens een hectare groot te maken.

Kleinere vijvers kunnen werken, maar het in stand houden van de vispopulatie kan problematisch zijn. Visvijvers moeten minimaal 6 voet diep zijn, met een maximale diepte van 12 tot 15 voet.

Er dient een regelinrichting voor het waterpeil aanwezig te zijn, zoals een omhulde standpijp met onderaan een afsluitklep. Het waterpeil wordt geregeld door de leiding en de afsluitklep, waardoor u lager, zuurstofarm water kunt elimineren.”

3. Ideale vis voor zoetwaterviskwekerijen

Hoewel er niet zoiets bestaat als een “perfecte” vis om te kweken, zijn de volgende biologische en economische kenmerken belangrijk bij het kiezen van de ideale vis voor de landbouw. Het type vis moet zijn:

 • Beschikken over het vermogen om zich in gevangenschap voort te planten
 • Produceren een groot aantal veerkrachtige eieren en larven (jong)
 • Hebben gevestigde culturele vereisten
 • Zich kunnen aanpassen aan verschillende culturele systemen
 • Wees flexibel als het gaat om meersoortenteelt (polycultuur)
 • Snel uitbreiden tot een grote maximale grootte
 • Kunstmatige voeders zijn eenvoudig aan te passen.
 • Wees bereid om congestie en situaties met een hoge dichtheid te verdragen.
 • Een hoge overlevingskans hebben (lage mortaliteit).
 • Het moet eenvoudig te hanteren, te oogsten en te vervoeren zijn.
 • Verdedig jezelf tegen ziekten en parasieten.
 • Wees gemakkelijk beschikbaar, zoals eieren, fingerlings en volwassenen, zonder kannibalistisch of territoriaal te zijn.
 • Heb een grote vraag in de markt
 • Het vermogen hebben om te consumeren
 • Laat een hoge voerconversie zien.
 • Goede gewicht-voor-aankleding-waarden hebben
 • Een lange levensverwachting hebben
 • Wees eenvoudig te begrijpen.
 • Zorg voor een levendige en gezonde uitstraling.
 • Beschikken over gerespecteerde vechtvaardigheden
 • Wees aantrekkelijk voor anderen.

4. Het beste groeiseizoen voor viskweek kiezen

“Hoewel je er alles aan moet doen om je kweek tijdens de warmere maanden af ​​te ronden, is dit misschien niet altijd mogelijk. Als gevolg hiervan moet er een voorziening worden getroffen om het water te verwarmen.

Je aquarium in een kas plaatsen is een uitstekende optie als je de ruimte hebt. Dit zal je helpen om het meeste uit de beschikbare zonneschijn te halen (in Missouri moet Tilapia in een omheining worden grootgebracht om “ontsnappen” te voorkomen). Soortgelijke wetten bestaan ​​in andere staten.).”

5. Opgraving:

“Als het tijd is om te graven, denk dan aan het ideale gereedschap voor het bouwen van uw nieuwe viskweekinstallatie in de achtertuin. Als u de ruimte heeft en van plan bent een grote vijver (of een opeenvolging van grote vijvers) te bouwen, zware machines zoals een bobcat of graafmachine is misschien de beste optie.

Het is meestal raadzaam om een ​​ervaren aannemer in te huren, tenzij je veel ervaring hebt met grondwerken. Het opzij leggen van de bovengrond en het vervangen ervan langs de rand van de vijver kan uiteindelijk heel gunstig zijn.

Dit om het plantenleven te stimuleren sneller te herstellen. Turf kan op een vergelijkbare manier worden gebruikt en kan later in het proces handig zijn om de rand van uw voering te bedekken.”

Het zesde element is zuurstof.

“Alle vissen hebben zuurstof nodig, die wordt geïnjecteerd terwijl lucht door het water stroomt. Pompen die een plons of spray creëren, helpen daarbij.

Het is niet nodig om een ​​luchtpomp met luchtstenen te gebruiken, maar het is een goed idee, vooral als je de overstromings-en-afvoermethode gebruikt of als je vijver beschermd, overdekt, binnenshuis of dichtbevolkt is.”

7. Voeding geven

“Misschien moet u uw vissen voeren als u de productie van uw kweekvijver voor vissen in de achtertuin wilt verhogen. In de handel verkrijgbare voeders omvatten een breed scala aan opties.

Bewaar ongebruikt voedsel ingevroren om de kwaliteit te behouden. Omdat vissen minder actief zijn bij koud weer, moet u gedurende die tijd minder voeren.

 

U kunt ook overwegen een leefgebied te creëren voor de prooi van uw geselecteerde vissoort om een ​​constante aanvoer van wild voedsel te verzekeren. Wild voedsel kan voldoen aan de voedingsbehoeften van uw vissen in grotere, goed ontworpen viskweekvijvers in de achtertuin.

Aan de andere kant laat dit ontwerp geen substantiële jaarlijkse oogst toe.”

8. PH-niveaus in water

“PH-niveaus zullen de hele dag en nacht stijgen en dalen, met uitzondering van boorwater, betonnen of op klei gebaseerde vijvers; zonneschijn, vissen, vegetatie, visvoer en andere factoren hebben allemaal invloed op de PH-niveaus.” Het is bijna moeilijk om de PH kunstmatig te controleren en aan te passen.

Als u niet overtuigd bent van deze aanbeveling, neem dan vijf dagen lang een PH-meting in de ochtend voordat de zon het water raakt en het gemiddelde van de resultaten; dit is de basislijn-PH van uw systeem. U kunt vol vertrouwen stoppen met controleren en u zorgen maken als de meting binnen het normale bereik valt.

Ten slotte wil je, in plaats van er constant tegen te vechten, vissen kweken die zijn aangepast aan de habitat die je beschikbaar hebt.”

9. Voor je vissen zorgen

“Controleer regelmatig de gezondheid van uw vissen, houd bij hoeveel ze eten en hun groeiverhouding. Ziekteverwekkers of parasieten kunnen de oorzaak zijn als ze minder dan normaal lijken te eten.

Verwijder alle vissen die in uw ogen onwel lijken te zijn. Parasieten en ziektes zoals bacteriën en schimmels zullen uit uw vijver worden geweerd als u zout toevoegt (ongeveer een eetlepel per gallon water) en het water licht alkalisch houdt.”

We hoeven de relevantie van viskweek niet uit te leggen aan overlevers en zelfvoorzienende mensen, en het betekent alleen maar dat er een andere betrouwbare voedselvoorziening beschikbaar is.

Een echte homesteader begrijpt hoe hij volledig zelfvoorzienend kan zijn, inclusief het verbouwen van zijn voedsel. Koeien, geiten en varkens zijn, naast vissen, uitstekende dieren om te kweken voor voedsel en winst.