Tips voor ijsvissen

Op deze pagina komt u alles te weten over ijsvissen. Als je op het ijs bent, leer je succesvol en veilig vissen te vangen. We geven je niet zomaar een paar ijsvistips en sturen je op weg; we leren u over de principes van ijsvissen, geven de beste suggesties en helpen u bij het selecteren van de juiste uitrusting. Ons doel is om je te helpen een betere ijsvisser te worden, en of je nu een beginner of een doorgewinterde visser bent, er zit iets in deze post voor jou.

Basisprincipes van ijsvissen en veiligheid

IJsvissen is een vorm van vissen waarbij een vis wordt gevangen door een gat in het ijs van een bevroren watermassa. Een bevroren watermassa kan in sommige gevallen een vijver, een meer of zelfs een rivier zijn. Sommige ijsvissers zetten misschien uitgebreide opstellingen op met verwarmde hutten, terwijl anderen op het open ijs zouden vissen. IJsvissen is de afgelopen 25 jaar enorm geëvolueerd. De dagen van het boren van één gat en hopen op een vis die langskomt, zijn allang voorbij, dankzij moderne technologie en boren met 2 tot 3 keer zoveel kracht. De meeste staten hebben openbare vijvers en meren aangewezen waar ijsvissen is toegestaan. Een van de meest noodzakelijke dingen om te onthouden is dat veiligheid altijd voorop moet staan ​​bij het ijsvissen.

IJsvissen is een van de gevaarlijkste vormen van vissen, dus het is van cruciaal belang om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om te garanderen dat u veilig naar huis terugkeert. Lopen over bevroren water moet worden gedaan op een diepte van 4 inch. Hoewel veel vissers bereid zijn om op 2 1/2 inch ijs te lopen, raden we het niet aan. Op de Grote Meren kunnen kilometers brede stukken ijs afbreken als gevolg van offshore winden. Houd je mobiele telefoon opgeladen en laat iemand weten waar je gaat vissen, wanneer je gaat en wanneer ze je terug kunnen nemen. Wees tijdens de warming-ups in de late winter op uw hoede voor ijsrot; zelfs als het ijs op de vereiste diepte is, kan het het conventionele gewicht niet dragen.

Tips, trucs en tactieken voor ijsvissen

Hier zijn enkele tips en technieken om u te helpen het meeste uit uw volgende ijsvisreis te halen. We zijn continu op zoek naar nieuwe en gedurfde methoden om onze prestaties in deze unieke kunstvorm te verbeteren.

Diepte is belangrijk: Vissen hebben de neiging om in de winter op een vaste diepte te blijven, waardoor ze gemakkelijk te lokaliseren zijn. Zoek uit op welke diepte de vissoorten die je probeert te vangen in de wintermaanden blijven door wat eenvoudig internetonderzoek te doen.
Langzaam en gestaag succes in de race met de vissen – In de winter verbruiken vissen niet zoveel energie. Als u uw aas of jig te snel passeert, kan een vis het verlaten om energie te besparen. Dit is het meest voorkomende probleem waarmee nieuwe ijsvissers worden geconfronteerd wanneer ze beginnen.
Zet de haak op het juiste moment met een Bobber – Vissen zijn niet alleen minder energiek in de winter, maar ze zijn ook minder vijandig. Ze zullen je aas of jig niet zo hard raken als in de zomer. Een slip bobber is handig in deze situatie. Je kunt de lijndiepte instellen met een slip bobber en kijken wanneer een vis je actie geeft.
Dek het gat af: Als je aan het ijsvissen bent in een ondiep gebied, is het goed om wat ijsspaanders in het gat te bewaren om het licht buiten te houden. Dit voorkomt dat de vissen uw visgebied mijden. Als je echter crappie probeert te vangen, kan het licht weinig plankton aantrekken, wat crappie aantrekt.
Bait the Bottom: Zowel bluegills als baars houden ervan om in de winter van de bodem te eten. Om wat vuil en puin op te blazen, moet je je aas van de bodem laten stuiteren, wat mogelijk vissen van ver kan aantrekken.
Chum the Hole – Door het gat te chummen, trekt u soms extra vissen naar uw plek. Hoewel de meeste vissen liever niet te veel energie in het koude water steken, kunnen ze aangetrokken worden door een andere vis die aan het eten is. Probeer wat minnows in stukjes te hakken of wat waswormen in te doen en ze los te laten.
Hoe om te gaan met onderkoeling – De meeste sterfgevallen door ijsvissen worden veroorzaakt door onderkoeling in plaats van verdrinking. Zorg dat je weet wat je moet doen als jij of een collega-visser in het ijskoude water valt. Onthoud dat onderdompeling in ijskoud water u binnen 20 minuten kan doden. Houd altijd een mobiele telefoon bij de hand om contact op te nemen voor hulp en een reservepaar koude uitrusting.