Vliegvistips voor beginners

Ben je een vliegvisser? Hier is het vliegvisadvies van tien beginners van een wedstrijdkampioen! Je vindt er ook een woordenlijst met zinnen over vliegvissen en een aantal fantastische plekken om te vliegvissen!

Aan de slag met vliegvissen

Bobby begon met vissen met een spinhengel toen hij negen jaar oud was. Hij merkte op dat een man die een vlieghengel gebruikte in een mum van tijd drie vissen had gevangen nadat hij urenlang had gevist en slechts één vis had gezien.

Bobby besloot het vliegvissen eens te proberen. Toen hij voor het eerst uitging, trok hij nauwelijks de aandacht van een paar andere vissers. Bobby kreeg 20 vliegen en kreeg advies van één man hoe en wanneer ze te gebruiken. Hij kreeg van een andere visser een vliegvest en een molen omdat hij de sport niet verliet.

Bobby gaf niet op, maar hij sprong er meteen in, kocht zijn bankschroef om te vliegbinden en bracht veel van zijn vrije tijd door met zijn hengel, waarbij hij minstens drie keer per week vliegvissen als het seizoen open was. Hij bracht vele uren door met het knopen van vliegen en leerde uiteindelijk meer dan 200 recepten (vliegpatronen). Hij groeide op met het kijken naar visprogramma’s op tv en volgde lessen vliegbinden.

Bobby fantaseerde over het onderwijzen van anderen in de sport en vaardigheid van het vliegbinden.

Beginner Fly-Guide Fisherman’s tot 10 tips

  1. Informeer bij lokale vissers over de beste vliegen om te gebruiken. Of probeer nimfen, opkomende insecten en ander waterleven te vangen met een duiknet dat gewoonlijk over een meer, rivier of stroombedding wordt getrokken. Het is vooral effectief als je de stenen, het hout en ander vuil op de bodem hebt omgedraaid.
  2. Begin met grote en gemakkelijke stropdassen terwijl u leert strikken om vertrouwen te krijgen in de basistechniek. Woolly Buggers, Woolly Worms en Montanas zijn allemaal goede keuzes.
  3. Als geen van je andere vliegen werkt, probeer dan de Pheasant Tail. Voeg een koperen thorax toe zodat deze sneller in het water zinkt, hoofd naar beneden.
  4. Maak je geen zorgen als je je vliegen kwijt bent; je kunt altijd meer knopen.
  5. De kleur van een vlieg heeft veel te maken met zijn vermogen om vissen te vangen. De vissen zullen de vlieg niet opeten als deze niet op hun voedsel lijkt, en Woolly Buggers zijn buitengewoon effectief. Plaats een flitser – een glanzend, glinsterend materiaal – op de zijwanden.
  6. Welke vliegen het beste werken, hangt af van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden. Probeer sterk gewogen vliegen in olijf en zwart wanneer de vissen natte vliegen of nimfen raken.
  7. Zorg voor een goede techniek. Gebruik een primitieve vlieg waarvan de haak is afgeknipt (om te helpen de lijn recht te trekken) (om blessures te voorkomen).
  8. De weerhaken van je haken moeten worden fijngestampt. Zolang je druk op de lijn houdt wanneer je de vis binnenhaalt, zal het gat in de bek van de vis kleiner zijn en verlies je de vis niet.
  9. Ondersneden oevers en hindernissen, aan de kant van de rivier, voor en achter keien, zijn allemaal gebieden waar vissen zich verbergen of verblijven om energie te besparen. Vis nooit stroomopwaarts naar stroomafwaarts, omdat de vissen schrikken van het opgestookte puin.
  10. Draag een gepolariseerde zonnebril om de vissen beter te kunnen zien.

Geduld is vereist. Je zult verbeteren naarmate de tijd verstrijkt.