Advies voor beginnend piervissen

Een van de leukste ervaringen die een visser kan hebben, is vissen vanaf een pier. Ten tweede kan alleen een vischarter Piervissen u in het midden van een aantal werkelijk uitstekende visgronden plaatsen. Hoe aantrekkelijk dat ook mag zijn, er is veel meer aan deze hengelstrategie dan het uitwerpen van een hengel en hopen op een knabbeltje. We hebben besloten een lijst samen te stellen met essentiële tips en tactieken voor het vissen op pieren om uw werk gemakkelijker te maken.

Pieren om te vissen zijn er in talloze soorten en maten, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze trekken allemaal vissen aan. Deze gids zal enkele beproefde technieken voor het vissen op de pier bespreken die deze vissen meteen in uw emmer zullen doen. We zullen ook de optimale tijden bespreken om een ​​lijn en piervisuitrusting en andere onderwerpen uit te werpen. Laten we beginnen!

Wanneer is het gepast om vanaf een pier te vissen?

Weten wanneer hij de lijn moet laten vallen, is een van de belangrijkste dingen die een beginnende piervisser kan doen om zijn viservaring te verbeteren. Laten we eerlijk zijn: alle vaardigheden en uitrusting ter wereld zullen je niet helpen om vis te vangen als ze er niet zijn. Dus, wanneer ga je piervissen?

De vroege ochtend of zonsondergang zijn over het algemeen de beste tijden om vanaf een pier te vissen. Bewegende getijden trekken veel aasvissen naar het gebied, wat de enorme en hongerige viswereld aantrekt.

Er zijn een paar uitzonderingen, om zeker te zijn. Vissen zijn bij zonsopgang en zonsondergang lang niet zo actief als overdag als je in de winter op een koudere plek vist. Als dat het geval is, laat de lijn dan weken terwijl de zon op het hoogste punt staat.

In bepaalde warmere klimaten kunt u zelfs na zonsondergang vissen. Tijdens dit seizoen zijn bepaalde soorten erg actief. Pro-tip: aasvissen worden aangetrokken door licht en warmte, dus neem ofwel je lichtbron mee of gebruik de lichten van de pier. Controleer ten slotte nog eens of uw pier ‘s nachts open is voordat u eropuit trekt.

Waar kun je vis krijgen van een pier?

Oké, je weet wanneer je vis kunt verwachten, maar hoe ga je ze vinden? Dingen worden een stuk eenvoudiger dan ze lijken, en je zult altijd weten waar je je lijn moet gooien met een paar methoden.

“De grootste bijters zitten aan het einde van de pier”, grappen pierratten. Het is waar dat grotere vissen meestal in diepere wateren worden aangetroffen. Typisch. Vissen kunnen dichter bij het strand samenkomen, afhankelijk van de structuur waarop uw pier is gebouwd. Zoek naar onderwaterstructuren zoals drop-offs, rotsformaties of andere onderwaterstructuren. Dit is een populaire plek voor vissen om zich te verstoppen of te eten.

Dat is echter niet alles. Wanneer roofvissen jagen, kunnen ze hoger in het water stijgen om hun slachtoffer te achtervolgen. Misschien zie je ze dit niet doen, maar raad eens wie dat wel kan? Vogels. Vogels zijn natuurlijke visvinders, dus als je ze rond een bepaalde locatie ziet zweven, is het tijd om die haspel eruit te halen.

Welk aas moet je gebruiken?

Het is belangrijk om te overwegen waar u aan het vissen bent en wat u wilt vangen bij het kiezen van het juiste aas. Neem de tijd om te bestuderen welke soorten van nature op uw pier voorkomen voordat u veel geld uitgeeft aan de duurste truc. Dit is de meest waarschijnlijke reactie van uw vissen.

Bijna elke pier heeft zijn aas- en tackleshop. Alles van bloedwormen, garnalen, inktvis tot ansjovis en sardines is hier te vinden. Grotere pieren zullen ook een verscheidenheid aan kunstaas hebben. Informeer altijd, voordat u een aankoop doet, naar wat er recentelijk heeft gefunctioneerd.

Je kunt altijd je aas vangen als je er geen geld aan wilt uitgeven.

Begrijp de wetten

Piervissen is erg leuk, maar vereist wel enige voorbereiding. Om ervoor te zorgen dat uw dag op het water soepel verloopt, moet u de volgende vragen kunnen beantwoorden:

Visvergunning nodig? Op de meeste openbare vissteigers in de Verenigde Staten, maar niet in alle, kunt u vissen zonder vergunning.
Zijn er toegangsprijzen of viskosten bij de pier? Soms moet u beide betalen.
Wat zijn de openingstijden van de pier? De meeste pieren hebben informatie online beschikbaar.
Welke maat- en zaklimieten zijn er voor de soort die je wilt vangen? Deze informatie is verkrijgbaar bij het officiële visserijagentschap van uw staat en de officiële visserijwebsites voor Florida, Texas en Californië.
Zijn er beperkingen aan wat je mag meenemen? Op sommige pieren is slechts een bepaald aantal hengels toegestaan ​​(de limiet is in de meeste gevallen twee).

Dan zijn er nog de onuitgesproken richtlijnen. Vissersetiquette is essentieel als je ooit een visplek hebt gedeeld met een andere visser, en dit is vooral van cruciaal belang op een vissteiger. Hier zijn een paar ideeën om u te helpen in de juiste gemoedstoestand te komen:

 

Zorg voor voldoende ruimte voor naburige vissers om comfortabel een hengel uit te werpen. Als u een productievere plek vindt, zorg er dan voor dat vissers in uw directe omgeving voldoende bewegingsruimte hebben. En nooit, ooit, ooit, ooit, ooit, ooit, ooit, ooit, ooit,
Kingfish kan je bijvoorbeeld snel in een strijd de pier op en neer laten sprinten. Wie zo’n vis aan de haak haakt, zou een voordeel moeten hebben bij het zich voortbewegen. Het is prima om mensen te vragen om te verhuizen als je de gelukkige bent met een koning. Ze moeten de lijn binnenhalen en genieten van het spektakel als ze er een haken.
Laat uw vangst of uitrusting niet onbeheerd achter op het dek. Iemand uitglijden en zichzelf verwonden is het laatste wat je wilt dat er gebeurt.
Nadat u klaar bent met vissen, ruimt u uw gebied op.

Hengels en uitrusting voor het vissen op de pier

De grootte van de vis die u zoekt, moet uw viskleding bepalen. Als je op panfish jaagt, is een lichtere uitrusting voldoende, maar voor alles wat groter is, heb je een medium tot middelzware outfit nodig. Je hebt een sterke, korte hengel nodig in het bereik van 6-7 voet als je aas recht naar beneden laat vallen. Een hengel van 9-10 voet is veel handiger als u hem liever verder weggooit.

Tenzij je voor een wereldrecord gaat, zou je lijn in het testbereik van 20-40 pond moeten liggen. Deze lijnen dekken niet alleen de meeste soorten die rond een pier worden gevonden, maar ze stellen je ook in staat verder te werpen en je snaar sneller terug te brengen dan een zwaardere. Bekijk ons ​​advies over dit onderwerp als u niet zeker weet welk type lijn u moet gebruiken.

Bij het vissen vanaf een pier is het van cruciaal belang om een ​​zinklood te gebruiken. Een scherp piramidezinklood is de beste keuze voor het vissen op zandbodems. Aan de andere kant is een bowlingpin-vormige bank sinker het beste alternatief als je je aas rond een rotsachtige structuur gooit.

Extra uitrusting voor het vissen op de pier

Piervissers worden vaak gezien in buitensporige hoeveelheden vistuig. Toegegeven, een karretje van de pier duwen is makkelijker dan zelf de uitrusting dragen, en het feit is dat je niet veel uitrusting nodig hebt om plezier te hebben. Laten we enkele van de essentiële dingen bespreken die je nodig hebt.

Emmer: Deze spreekt voor zich. Als u van plan bent de gevangen vis te houden, heeft u een emmer nodig.
In de meeste staten mag je je vissen niet met je hengel uit het water halen. Gebruik in plaats daarvan een valnet of gaffel. Je hebt een dropnet of een gaffel nodig om je vissen naar het dek te brengen. Onthoud dat gaffels vissen ernstig kunnen schaden, dus gebruik ze alleen als u van plan bent uw vangst te behouden. Pak je vis op met een dropnet, verwijder de haak en laat hem zo snel mogelijk weer zakken als je aan het oefenen bent met vangen en loslaten.
Tang: Er gaat niets boven een tang om veilig een haak uit de bek van een vis te verwijderen. Hopelijk is dat de enige keer dat je ze nodig hebt, niet voor die vervelende lijnklitten.
Fileermes: Op de meeste vissteigers is een visschoonmaakstation te vinden. Als u vis mee naar huis neemt voor het avondeten, moet u deze zo snel mogelijk schoonmaken en fileren.
Gepolariseerde zonnebril: Een degelijke gepolariseerde zonnebril kan het verschil bepalen tussen een volle en een lege emmer. Gepolariseerde lenzen verminderen de schittering van het wateroppervlak, waardoor het veel gemakkelijker wordt om een ​​vis te identificeren. Ze zullen ook voorkomen dat je hoofdpijn krijgt van al het loensen.
Picknickstoel: hoe graag we het ook zouden willen, piervissen is niet altijd zo spannend als we zouden willen. Het is fijn om een ​​plekje te hebben om te zitten voor die (hopelijk korte) gelegenheden dat de vissen niet bijten.

Een fantastische manier van vissen

Piervissen is gemakkelijk te doen, goedkoop en vooral plezierig. Vissen vanaf een pier is een droom die uitkomt, met veel vis om te vangen en een hele reeks gelijkgestemde vissers om je gezelschap te houden.