U moet enkele tips voor het kweken van vissen volgen

Viskweek kan een eenvoudige en bevredigende manier zijn om uw dierbaren van smakelijke verse vis te voorzien. Het kan ook iets opleveren, of u nu een prachtige vijver creëert om toe te voegen aan het landschap van uw tuin of het oude zwembad van uw gezin ombouwt tot een actieve aquacultuurmethode.

Beginnende viskwekers moeten volgens Steven Van Gorder klein beginnen. Verwacht niet meer dan 100 vissen te vangen in de eerste twee of drie seizoenen. Als je eenmaal de grondbeginselen van aquacultuur onder de knie hebt, kun je beginnen met het plannen van een groter project.

Dit is een aanzienlijke investering, dus je zult graag wat ervaring opdoen en ervoor zorgen dat het iets is dat je leuk vindt voordat je naar dit niveau gaat.

Vervang in een aquacultuursysteem een ​​bestaande watervoorziening.

Hiermee kunt u gemakkelijk en snel vissen kweken in een bestaand waterlichaam. Volgens de publicatie van Van Gorder zullen de kooi, de vissen en het voer waarschijnlijk rond de $ 100 kosten.

Bij deze procedure wordt een kooi of hok neergelaten in een vijver, rivier of beek en worden de jonge kuikens gevoerd totdat ze zijn geselecteerd. De doorstroommethode is gebaseerd op een constante toevoer van koud water dat naar de loopbanen wordt geleid die uw vissen in leven houden.

Een bescheiden hoeveelheid water kan een krachtiger systeem creëren dan het typische gesloten systeem.

Bouw je visvijver

Het eerste proces bij het bouwen van een visvijver op uw boerderij is het kiezen van een plaats. Denk aan de hoge temperaturen van het klimaat, de natuurlijke vormen van uw eigendom en hoe u vis wilt vangen.

Gebruik een competente functie Object() { [native code] } die uw vijver alleen en gelijkmatig zal uitgraven met behulp van zware machines. Het volgende is om uw vijver te bekleden met een waterdichte plastic voering.

Hoe bouw je een kippentunnel voor je eigen huis (verbonden)

Met aquaponics kun je vis in je achtertuin kweken, zelfs als je niet veel ruimte hebt. Wanneer er visafval ontstaat, wordt het in een speciaal moestuinbed gepompt waar het kan worden gebruikt voor het verbouwen van groenten.

Schoon water wordt weer in de opgroeiende vissen gebracht. Deze methode is aanzienlijk gecompliceerder dan andere systemen, wat resulteert in een hogere totale productiviteit. Rob Torcellini geeft een prachtig beeld van het kleine aquaponics-programma van zijn hoeve.

Onderzoek uw schijf voordat u vis koopt

U moet rekening houden met uw klimaat bij het selecteren van vissen voor uw aquacultuursysteem. Net als de populaire tilapia hebben sommige vissen warmere temperaturen nodig dan het typische noordelijke klimaat kan bieden. Vriendelijke watervissen kunnen baat hebben bij zonnekoepels of verwarmingsapparatuur.

Aan de andere kant geven ze de voorkeur aan extreem koude temperaturen. Aquacultuur kan binnenshuis worden gedaan Landbouw als je een natuurlijke omgeving voor de vissen hebt.

Polycultuur is een hulpmiddel.

Aquacultuur kan hiervan profiteren. Polycultuur is de praktijk van het kweken van ten minste twee verschillende soorten die elkaar helpen in een symbiotische relatie. Je hebt een succesvoller ecosysteem voor het ontwikkelen van vissen als je een verscheidenheid aan kleine organismen aanmoedigt om voedsel te leveren aan grotere soorten.

Dit is slechts een van de meest effectieve technieken om het probleem van overmatige algengroei aan te pakken.

Zelfvoorziening in de aquacultuur ontwikkelen

Duurzame aquacultuur is een relatief nieuw onderwerp van verantwoorde landbouw, dus er is volop ruimte voor creativiteit bij het bedenken van genotzuchtige viskwekerijtactieken.

Het bouwen van uw aquacultuursysteem uit gerecyclede materialen, het produceren van uw vismeel, uiteraard het kweken van uw visvoer ter vervanging van industrieel voer, het verminderen van het energie-invoersignaal, het maken van een ondiepe verhogingsmatras, het gebruik van additieven met een lage invoer en het plukken van winterharde vis voor uw omgeving zijn enkele ideeën voor de homesteader die externe sourcing wil beperken.

Winst verhogen

Vissen bewegen snel. Vis verkregen van biologische boerderijen wordt momenteel een van de meest gewilde eiwitbronnen en de vraag ernaar stijgt enorm. Mensen willen tegenwoordig vis eten, maar velen zijn zich bewust van de niet-duurzame tactieken die door tal van industriële visserijen worden gebruikt.

Door vis te kweken in een natuurlijke omgeving met rauw voedsel en zonder chemicaliën, kunt u verkopen aan een groeiend gezondheidsbewust klantenbestand en een winstgevende thuisgebaseerde viskwekerij creëren.

De populaties wilde vissen nemen snel af, maar de trek van mensen naar vis neemt alleen maar toe. Permacultuurstrategieën die de verbanden nabootsen die worden waargenomen in sommige steriele visomgevingen en andere duurzame praktijken, verbeteren de productiviteit en verminderen de verspilling.

Viskweek zal zeker een van die mogelijkheden worden voor een duurzame toekomst als verantwoorde en symbiotische aquacultuurtechnieken worden ontwikkeld.

Je hebt een aantal opties als je overweegt een viskwekerij op te nemen in je huisvestingsplannen. Je zult een opstelling kunnen vinden die voldoet aan de behoeften van de viskwekerij van het huis, of je nu een bestaand water op je land gebruikt, een vijver bouwt of een aquaponics-systeem opzet.

Door permacultuurtechnieken te gebruiken, kunt u biologisch aangevoerde vis naar de eettafel van uw gezin brengen. Als je groot genoeg wordt, kun je winst maken door technieken zoals polycultuur te gebruiken, manieren te vinden om verspilling te verminderen en te experimenteren met verschillende strategieën om meer zelfverklarend te worden.